Hjem / Nyheter/Blogg / Hvordan skal WellO2-apparatet brukes til å puste bedre?
Hvordan skal WellO2-apparatet brukes til å puste bedre?

Hvordan skal WellO2-apparatet brukes til å puste bedre?

 

Mange spør, hva er egentlig den vanlige bruken? 

Det hender ofte at WellO2-apparatet anskaffes og brukes et par ganger, og det føles ganske behagelig, kanskje litt tungt, men det er en følelse av at det bare er et godt verktøy. Vel, er ikke dette en god måte å bruke WellO2 på?

WellO2 er først og fremst et pustetreningssapparat. Når det gjelder å trene muskler, må det gjøres regelmessig for å få mest mulig ut av det. Hvis vi sammenligner pustetrening med trening på treningsstudio, styrkes ikke musklene i et treningsstudio heller hvis du besøker det kun én gang. For å forbedre muskelstyrken kreves det jevnlig trening over tid.

Så vi anbefaler at når du får WellO2-apparatet, gjør du WellO2-trening i en måned, det vil si en øvelse minst en gang om dagen, men helst om morgenen og kvelden. I dette tilfellet vil du ha en betydelig effekt på muskeltilstanden i luftveiene i løpet av en måned, og du vil helt sikkert oppleve andre fordeler som du kanskje ikke engang har knyttet til svakhet i luftveiene.

Hvilke andre fordeler kan du forvente?

Gode ​​eksempler på slike er for eksempel snorking, som blir lettere når musklene i øvre svelg styrkes. Dermed, når kroppen slapper av om natten, begrenser svelget ikke lenger luftveiene om natten. En annen typisk fordel er at kortpustethetssymptomet lindres. Respiratoriske brukere har beskrevet at ytelsen klart har forbedret seg på bare en måned. Personer med neseproblemer har rapportert at bihulebetennelse har gått ned etter en måned med regelmessig bruk, og behovet for et dren i nesen eller andre behandlinger for nesepleie er mindre. Dette indikerer at muskelstyrken i nasopharynx har blitt bedre av pustetrening med WellO2 og nesemasken. Dette fører til økt muskelstyrke, luft sirkulerer bedre i nesen og at patogener ikke setter seg i nesen så lett. Pusting gjennom nesen er også noe mange beskriver blir bedre med jevnlig pustetrening.

Så hvordan fungerer egentlig WellO2-pustetreningen? 

WellO2-øvelsen begynner med en utblåsing i apparatet og deretter en innånding gjennom apparatet. Utblåsingen utføres først fordi mer damp genereres i apparatet på grunn av vannboblene som lages ved utblåsningen. Det er en god ide å gjenta disse pustesyklusene med 3 til 10 kontinuerlige pust. Bruk først en 0-motstand. Du kan gradvis øke motstanden, for eksempel etter en ukes vanlig bruk. Motstanden er trinnløs justerbar, og en liten rotasjon fra justeringsringen er alt du behøver å gjøre for å justere motstanden.

Selv bruker jeg ofte en 0-motstand om kvelden når jeg vil ha en behagelig trening før jeg legger meg, og en høyere motstand om morgenen når jeg føler meg energisk. En serie på 3 til 10 pust er bra å gjenta 2-3 ganger om morgenen og kvelden. Du kan justere temperaturen i 3 nivåer. For normal trening kan du bruke 1-punkts eller 2-punkts temperatur, avhengig av hva du føler deg mer komfortabel med. 3-punkts temperaturen kan brukes for å lindre symptomer ved forkjølelse eller influensa.

For å få mest mulig ut av WellO2-apparat, bør du bruke apparatet hver dag i en måned, helst om morgenen og kvelden. Hvis du derimot vil redusere bruken din etter første måneden, anbefaler vi at du allikevel fortsetter å bruke den regelmessig slik at pustemuskulaturen opprettholdes. Spesielt hvis du for eksempel har kronisk lungesykdom eller et snorkeproblem.

Legemidler som brukes mot luftveissykdommer kommer bedre inn i lungene hvis du pustetrener før du tar medisinen du inhalerer. Dette er fordi treningen åpner bronkiene og medisinen kommer dypere inn i bronkiene. Faktisk rapporterer mange at regelmessig bruk av WellO2 har redusert behovet for nødvendig inhalasjonsmedisin.

Hvis du lider av snorking, anbefaler jeg at du trener hver kveld. WellO2-trening om kvelden beroliger pusten og forbereder kropp og sinn for natten. Dette kan forbedre kvaliteten på nattesøvnen, men som også påvirker halsmuskulaturen slik at snorking reduseres. Hvis du ikke har en kronisk sykdom, bruk WellO2-apparatet regelmessig etter den første måneden, spesielt hvis du føler de første symptomene på forkjølelse, bihulebetennelse, får allergi eller irritasjon.

Hvis du vil forbedre din respiratoriske muskelstyrke, anbefaler jeg at du fortsetter treningen ved å øke pustemotstanden hver uke etter den første måneden. Å opprettholde muskelstyrke krever også regelmessighet i pustetreningen.

Så begynn å trene med 3-10 pust, inn og ut, og gjenta serien 2-3 ganger. Bruk først en 0-motstand. Tren helst om morgenen og kvelden, men minst en gang om dagen. Treningen holder luftveiene i form!

Skrevet av Katri Lindberg sykepleier og WellO2 produktsjef.

Katri har lang arbeidserfaring innen spesialsykepleie. Katri har jobbet som sykepleier og rehabiliteringsinstruktør for lungepasienter og har solid erfaring med ulike lungesykdommer og deres behandling og rehabilitering. I tillegg har Katri spesialkompetanse innen hjelpemidler for behandling av luftveissykdommer.

Kjøp WellO2 til deg selv: Trykk her