Hjem / Idrettsutøvere og mosjonister

Idrettsutøvere og mosjonister

Idrettsutøvere og mosjonister

Visste du dette?


• Under tung belastning brukes opptil 30 % av kroppens energiforbruk til å puste.


• Lungene og luftveiene beskytter seg ved å utskille mer slim, spesielt når luften er tørr og kald, eller når treningen skjer innendørs.


• Ved alvorlig anstrengelse av lungene forårsaker den økte slimproduksjonen irritasjon og mulige infeksjoner, som svekker ytelsen.

WellO2 styrker, utvider og renser luftveiene med pustemotstand og varm damp.

Som kroppens andre muskler, trenger også pustemuskulaturen kontinuerlig trening. Musklene i svelget og de indre delene av munnen er nesten ikke utviklet i det hele tatt ved hjelp av normal muskeltrening. Muskulær styrke i luftveiene påvirker pusteteknikken så vel som oksygenopptak. Med feil pusteteknikk, f.eks. munnpust eller en overfladisk pust som hovedsakelig gjøres med hjelpemuskulaturen, kan sterke lunger bli ineffektive.

Under normale forhold bruker pusten 5 prosent av kroppens energiforbruk. Under tung belastning eller ved alvorlige lungesykdommer brukes opptil 30 prosent av kroppens energiforbruk til å puste. Derfor er det viktig for utøveren hvordan man puster og hvor mye energi som brukes til å puste.

Tørr og kald luft belaster luftveiene. Når kroppen prøver å beskytte luftveiene mot skadelige effekter av tørr og kald luft, oppstår slim. Luften i lungene er av natur veldig fuktig, nesten på duggpunktet. Intens pust i munnen og økt lungepusting under trening eller konkurranser forstyrrer lungens fuktighetsbalanse. I verste fall kan astma forårsake innsnevring av luftveiene. Dessuten gjør en forringelse av aktiviteten til det flimrende håret og bortfallet av epitelet situasjonen enda verre. Vanskeligheter med å fjerne slim utsetter luftveiene for forurensninger og mulige infeksjoner.

Som et allsidig treningsapparat for pustemuskulaturen, tilbyr WellO2 mange fordeler for aktive idrettsutøvere. Det øker pustingens energieffektivitet og muskelstyrken i de øvre luftveiene, den pleier og beskytter luftveiene, og forhindrer effekten av kald og tørr luft under trening. Utholdenhetsidrett øker naturlig utholdenhetsegenskapene til pustemuskulaturen, men en veldig intens pustemuskeltrening kan gi ekstra nødvendig pustestyrke.

WELLO2-BRUKERE FORTELLER

"Bruken av WellO2 har blitt en del av treningsrutinen min, og jeg tar også med utstyret til konkurranser og treningsleirer.
Jeg puster også jevnlig varm damp inn i de øvre luftveiene med en nesemaske. Dette er spesielt viktig i influensasesongen, når risikoen for sykdom er høyere. Jeg har klart å holde meg ekstra frisk og sunn de siste tre årene. Å bruke Wello har vært et av de viktigste forebyggende tiltakene for å forhindre sykdom. "

Krista Pärmäkoski
Langrennsløper og vinner av flere olympiske medaljer

"Jeg bruker Wello for å opprettholde og maksimere pustemuskulaturen og dermed øke pusteeffektiviteten og utholdenheten. Den varme dampen har bidratt til å holde astmaen min under kontroll, slik at ytelsen min ikke lenger er begrenset. Det har også bidratt til å forhindre infeksjoner i øvre luftveier. Jeg la merke til at pusteøvelser med stor motstand også forbedret holdningen min og styrket brystpartiet, noe som økte sikkerheten ved tung vekttrening.

''The Saw Bagpipe'' har blitt en permanent del av treningen min - er en god oppfinnelse!

Joel Naukkarinen
Roer

"Første gang jeg hørte om WellO2, var det fra treneren min som fortalte meg at Aulis Kärkkäinen har utviklet et apparat for å øke pusteevnen hans. Jeg tror det er viktig som eliteidrettsutøver at alle musklene mine er sterke, og lungene er like viktige som biceps eller benmuskulatur.

Om vinteren trener og konkurrerer vi i haller med tørr inneluft. Etterpå tar jeg pusteapparatet ut av treningsvesken og puster dypt. Jeg vil spre budskapet om Wello til idrettsutøvere i alle aldre og til andre idrettsutøvere.
Jeg anbefaler at du bruker Wello. Husk å puste!"

Sara Francis
Sprinter

WELLO2 FOR IDRETTSUTØVERE OG MOSJONISTER