Hjem / Idrettsutøvere og mosjonister

Idrettsutøvere og mosjonister

Optimaliser pusten og yter bedre

WellO2 trener pusteevnen din

• Øker pustens energieffektivitet og styrker pustemusklene.
• Økt muskelstyrke i luftveiene som ikke kan trenes på annen måte.
• Reduserer effekten av kald og tørr luft under trening eller konkurranse.
• Øker beskyttelsen mot forkjølelse.

Optimaliserer ytelsen
I likhet med kroppens andre muskler, trenger også respiratoriske muskler kontinuerlig trening. Musklene i halsen og de indre delene av munnen utvikler seg nesten ikke i det hele tatt under normal trening. Muskelstyrken i luftveiene påvirker pusteteknikken og evnen til å absorbere oksygen. Med feil pusteteknikk for eksempel overflatisk pust som hovedsakelig gjøres av hjelpemuskler, kan sterke lunger bli ineffektive.

Under normale omstendigheter bruker respirasjon 5 prosent av kroppens energiforbruk. Under tung belastning brukes opptil 30 prosent av kroppens energiforbruk til å puste. Derfor er det viktig for utøveren hvordan man puster og hvor mye energi som brukes til å puste.

Fukter og beskytter luftveiene
Siden luften i lungene av natur er veldig fuktig, nesten ved duggpunktet, blir luftveiene belastet ved tørr og kald luft. Intens pust gjennom munnen og økt ventilasjon under trening eller konkurranse forstyrrer lungenes fuktighetsbalanse. I verste fall kan anstrengende astma føre til innsnevring av luftveiene, og en forverring av flimmerhårenes aktivitet og manglende epitel gjør situasjonen enda verre. Vanskeligheter med å fjerne slim utsetter luftveiene for irritasjon og mulige infeksjoner. Den varme vanndampen fra WellO2 gir fuktighet og beskytter luftveiene effektivt.

Øker beskyttelsen mot forkjølelse
Med den medfølgende nesemasken inhalerer du vanndampen som fukter og beroliger de øvre luftveiene / slimhinnene.

Effekter av WellO2

• Øker pustens energieffektivitet og styrker pustemusklene.
• Reduserer belastningen av kald og tørr luft.
• Øker beskyttelsen mot forkjølelsesvirus.
• Lindrer forkjølelse eller pollenallergi.
• Kan motvirke / redusere anstrengelsesastma.
• Reduserer stressnivåer som forbedrer restitusjonen.
• Gir forbedret søvnkvalitet og øker velvære.

En studie undersøkte 10 mannlige fotballspillere, som økte utåndingstrykket med gjennomsnittlig 11% etter tre ukers trening med WellO2.

WELLO2-BRUKERE FORTELLER

"Bruken av WellO2 har blitt en del av treningsrutinen min, og jeg tar også med utstyret til konkurranser og treningsleirer.
Jeg puster også jevnlig varm damp inn i de øvre luftveiene med en nesemaske. Dette er spesielt viktig i influensasesongen, når risikoen for sykdom er høyere. Jeg har klart å holde meg ekstra frisk og sunn de siste tre årene. Å bruke Wello har vært et av de viktigste forebyggende tiltakene for å forhindre sykdom. "

Krista Pärmäkoski
Langrennsløper og vinner av flere olympiske medaljer

"Jeg bruker Wello for å opprettholde og maksimere pustemuskulaturen og dermed øke pusteeffektiviteten og utholdenheten. Den varme dampen har bidratt til å holde astmaen min under kontroll, slik at ytelsen min ikke lenger er begrenset. Det har også bidratt til å forhindre infeksjoner i øvre luftveier. Jeg la merke til at pusteøvelser med stor motstand også forbedret holdningen min og styrket brystpartiet, noe som økte sikkerheten ved tung vekttrening.

''The Saw Bagpipe'' har blitt en permanent del av treningen min - er en god oppfinnelse!

Joel Naukkarinen
Roer

"Første gang jeg hørte om WellO2, var det fra treneren min som fortalte meg at Aulis Kärkkäinen har utviklet et apparat for å øke pusteevnen hans. Jeg tror det er viktig som eliteidrettsutøver at alle musklene mine er sterke, og lungene er like viktige som biceps eller benmuskulatur.

Om vinteren trener og konkurrerer vi i haller med tørr inneluft. Etterpå tar jeg pusteapparatet ut av treningsvesken og puster dypt. Jeg vil spre budskapet om Wello til idrettsutøvere i alle aldre og til andre idrettsutøvere.
Jeg anbefaler at du bruker Wello. Husk å puste!"

Sara Francis
Sprinter

WELLO2 FOR IDRETTSUTØVERE OG MOSJONISTER