Hjem / Få bedre livskvalitet ved astma eller KOLS

Få bedre livskvalitet ved astma eller KOLS

Få bedre livskvalitet ved astma eller KOLS•  KOLS og astma fører ofte til ujevn og ineffektiv fordeling av innådningsluft i lungene. Motstandspusting brukes ofte for å åpne de tynne bronkiolene, det vil si de minste delene av luftrøret i lungene, og dermed forbedre ventilasjonen.


• KOLS og astma er ofte assosiert med slimansamlinger i luftveiene. Pusting med vanndamp med WellO2 fukter slimhinnene og hjelper til med å fjerne slim fra luftveiene.


• KOLS er ofte forbundet med muskelsvakhet også. Derfor er det viktig å opprettholde respirasjonsmusklenes styrke, som er like viktig som medisinsk behandling. WellO2 kan brukes til å styrke luftveiene.


• Ved alvorlig kronisk lungesykdom, må du alltid oppsøke legen din om bruk av motstandspusting. Hvis legen din anbefaler PEP-flaske / PEP-pusting, kan du ha nytte av å bruke WellO2.

WellO2 styrker, utvider og renser luftveiene med luftveismotstand og varm damp.

 Pustetrening anbefales av helsevesenet 
Astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er de vanligste diagnosene på pusteproblemer. I behandling av astma og KOLS brukes hovedsakelig inhalerbare medisiner. I dag vurderes det imidlertid at en god fysisk tilstand er en viktig del av behandlingen. Respirasjonsfysioterapi, samt øvelser i luftveiene brukes som en del av behandlingen. Og mange setter pris på innånding av varm vanndamp som lindrer irritasjon, og den slimfrigjørende effekten som forbedrer tilstanden til slimhinnene.

WellO2 styrker, utvider og renser luftveiene
WellO2 kombinerer motstandspust og damppust. Treningen av åndedrettsmusklene er egenomsorg som øker lungenes kapasitet ved at pustemuskulaturen styrkes og blir mer utholdende. Dette minsker symptomer på andpustenhet. Brystet blir mer bevegelig og dyp pusting blir mer effektiv. Effektiv dyp pust eller pust gjennom mellomgulvet, aktiverer kroppens dype muskler. Dyp pusting har flere helseeffekter som påvirker vagusnerven, og har også en beroligende effekt på humør og nattesøvn.

Dampen fra WellO2 er veldig finfordelt fordi den er en blanding av individuelle vannmolekyler og varm luft. Dampen sammen med inhalasjonen når de nedre delene av lungene. Og den varme dampen løser opp slimet som blir lettere å hoste ut. Motstanden får også de minste luftrørene til å åpne seg slik at pusteluften fordeler seg bedre i lungene.

Enkle øvelser for å forbedre og opprettholde pustekapasiteten
Trening 5-15 minutter 1-2 ganger daglig i løpet av den første måneden, etterfulgt av 3-5 ganger / uke (eller om nødvendig) er tilstrekkelig for de fleste. WellO2 er klar på 2 minutter og øvelsene blir fort daglig rutine på linje med å pusse tennene.

WELLO2-BRUKERE FORTELLER

"Jeg har brukt WellO2 for pusting gjennom nesen i noen måneder. Den har vært uvurderlig for å løse opp slim. Noen ganger puster jeg kun damp, flere rolige pust, og ut gjennom nesen. Deretter inhalerer jeg gjennom nesen og puster ut med pustemotstand, flere ganger etter hverandre. Det føles som om slimet først blir mykere og så begynner det å løsne og komme ut. En ting jeg lærte er at det lønner seg å gjøre pusteøvelsene så rolig som mulig med apparatet og å puste normalt mellom treningsøktene. WELLO2 har blitt en daglig terapi for meg. Jeg anbefaler det til alle som har hatt godt av PEP-trening. WellO2 kombinerer praktisk talt den slimfrigjørende og velgjørende effekten av dampen med pustetrening og pustemotstand. Den virker beroligende, åpner luftveiene og gjør det lettere å hoste opp slim."

Maija H

WELLO2 – GJØR DET LETTERE Å PUSTE