Hjem / Nyheter/Blogg / Finlands suksessrike produkt hjelper nordmenn å puste bedre

Finlands suksessrike produkt hjelper nordmenn å puste bedre

Styrker pusten og renser luftveiene. WellO2-pusteapparatet er solgt i over 50.000 eksemplarer i Finland og er nå også tilgjengelig i Norge og resten av Norden.

Det nye pusteverktøyet WellO2 har vært vellykket i Finland og lanseres nå i Sverige og resten av Norden. WellO2 er en innovasjon som forbedrer pusteevnen og bremser aldringen av pusten.
- Det blir umiddelbart lettere å puste, sier Ilpo Kuronen, vitenskapelig ekspert for WellO2.

Her kan du bestille WellO2 >>

WellO2 pusteapparatet er utviklet i Finland, og er en kombinasjon av to vitenskapelig påviste metoder:
1 Pusting med motstand
2 Innånding av varm vanndamp

– Det unike med WellO2 er at den kombinerer disse to etablerte måtene å forbedre evnen til å puste og luftveienes tilstand, sier Ilpo Kuronen, doktorgrad i klinisk biokjemi og vitenskapelig ekspert for WellO2.

Motvirker aldring av pusten
Effekten av WellO2 er både kortsiktig og langsiktig.
- Det føles umiddelbart at det blir lettere å puste fordi dampen åpner og rengjør luftveiene for slim og partikler. Den varme dampen kan også lindre irritasjon i luftveiene, forklarer Ilpo Kuronen.

På sikt vil pusteevnen forbedres
– Lungekapasiteten forverres med alderen. Fra fylte 65 år reduseres muskelstyrken med 1,5-2 prosent hvert år. Når luftveismusklene svekkes, blir vi lettere kortpustet, brystetkassen blir mindre elastisk, kroppsholdningen er dårligere og mellomgulvet fungerer ikke optimalt.
– I en alder av 80 år har vi normalt bare halvparten av pusteevnen vi hadde som 20-åringer. Men pusteopplæring med WellO2 kan bryte den negative spiralen og redusere prosessen.

Hvordan trene: "Noen minutter er nok"
Trening med WellO2 er enkelt. Du setter deg ned og trekker pusten dypt gjennom et munnstykke som har en justerbar motstand. Samtidig puster du inn varm vanndamp.

– Det er en trygg treningsform, du kan sitte i fred og ro ved kjøkkenbordet og trene i ditt eget tempo - noen minutter er nok. Trening helst en eller to ganger om dagen som en rutine, men noen økter i uken gjør også en forskjell, sier Ilpo Kuronen.

 

Trening med motstand er en etablert måte å forbedre pusten din på, som har blitt beskrevet i vitenskapelige studier siden 1980-tallet.
– Pustemusklene styrkes, luftveiene utvides og lungeventilasjonen blir bedre, jevnere og mer effektiv. Dette er funnet i studier med blant andre pasienter som har astma og KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), sier Ilpo Kuronen.

Hjelper med utvinning etter covid-19
Regelmessig bruk av WellO2 reduserer også risikoen for infeksjoner:
–Innånding av varm damp forbedrer tilstanden til slimhinnene i øvre luftveier, og en sunn slimhinne kan beskrives som kroppens egen brannmur mot infeksjoner. Tilstanden til slimhinnen og flimmerhårene er veldig viktig i kampen mot virus og andre partikler.

Nye studier viser at pusteopplæring også hjelper med restitusjon etter covid-19 og at pustetreningen kan redusere risikoen for intensiv pleie for sykdommen – les mer om dette. >

Her kan du bestille WellO2 >>

Brukes hovedsakelig av eldre
Pusteverktøyet WellO2 ble lansert i Finland i 2016 og har vært veldig etterspurt. Spesielt eldre mennesker bruker den til å styrke pusten, bli mindre kortpustet og få mer energi.

Men WellO2 er også populær blant idrettsutøvere og mosjonister som ønsker å prestere bedre ved å øke pusteevnen. Den finske langrennsløperen Krista Pärmäkoski har brukt WellO2 regelmessig siden 2016.- WellO2 har blitt en naturlig del av treningsrutinen min og er et åpenbart reisefølge under konkurranser og treningsleirer, sier Krista, langrennsløperen som har tre OL-medaljer og seks VM-medaljer hjemme i premieskapet.

Bestill WellO2 her >>

Slik fungerer WellO2
Du fyller apparatet med kaldt drikkevann og stiller inn motstand og temperatur, som begge kan justeres. Start med det laveste nivået på begge.
Tren deretter ved å puste rolig gjennom munnstykket. 5-15 repetisjoner er nok.
• Når du puster ut gjennom motstanden i munnstykket, utvides luftveiene og ekspirasjonsmusklene styrker seg, noe som gjør det lettere å puste.
• Når du inhalerer gjennom motstanden, styrker inspirasjonsmusklene mens den varme vanndampen åpner og renser luftveiene for slim og partikler.

Aulis oppfant WellO2
Innovatøren bak WellO2 er finnen Aulis Kärkkäinen, 69, som har hatt alvorlig astma hele livet og oppdaget at to ting lindret:
• Pust med motstand (for eksempel gjennom en slange i en vannfylt flaske)
• Dampbadstue
Kan de to metodene kombineres? Aulis lurte på og begynte å tegne på et apparat. Han bygde den første prototypen i 2008 og begynte å bruke den daglig. Han samlet til slutt et team som bygde en ekte prototype kalt WellO2. Produktet ble videreutviklet sammen med medisinske eksperter i 2014. I dag er hans idé en globalt patentert teknologi som har solgt over 50 000 eksemplarer - og som Aulis drar stor nytte av:
- Jeg har brukt min egen metode hver dag i over ti år og føler meg bedre enn da jeg var ung. Pusten min i dag er som en idrettsutøver og 10 prosent bedre enn da jeg var i 40-årene.