Hjem / Nyheter/Blogg / Ny metode: Slik kan du forbedre pusten din

Ny metode: Slik kan du forbedre pusten din

Trygg og effektiv trening som kan utføres når du sitter i fred og ro ved kjøkkenbordet. Å trene noen minutter om dagen er nok med pusteapparatet WellO2.

Pusten forverres med alderen. I en alder av 80 år har vi bare 50 prosent av pusteevnen vi hadde som 20-åringer.
Men enkel pustetrening kan bremse prosessen.
- Det nye pusteapparatet WellO2 er veldig effektivt og enkelt å bruke. Du kan sitte ved kjøkkenbordet og trene - og noen minutter om dagen er nok, sier Ilpo Kuronen, vitenskapelig ekspert for WellO2.

Her kan du bestille WellO2 >>

Med alderen synker lungekapasiteten, brystet blir stivere og pusten er mindre effektiv. Åndedrettsmusklene svekkes, og vi blir lettere andpustne.
- En 80-åring har normalt bare halvparten så mye pusteevne som en 20-åring. Dette er en grunn til at eldre mennesker tilhører risikogruppen for covid-19, sier Ilpo Kuronen, doktorgrad i klinisk biokjemi og vitenskapelig ekspert for WellO2.


"Dessverre ikke så kjent at vi trenger pustetrening"
Regelmessig pustetrening er en effektiv måte å bremse prosessen på.

- Vi vet alle at vi trenger å mosjonere - gå, sykle eller trene på andre måter - for å opprettholde helsen vår gjennom årene. Det er like viktig å trene luftveismuskulaturen, men dessverre er det ikke så kjent. Det kan også være vanskelig å vite hvordan man trener disse musklene effektivt, sier Ilpo Kuronen.

Hjelper 50 000 finner å puste bedre
WellO2 pusteopplæringsapparat er en finsk innovasjon, utviklet for å styrke luftveismusklene på en allsidig måte. Produktet er en stor suksess i Finland, der det har solgt over 50 000 eksemplarer.

- WellO2 er en globalt patentert teknologi som kombinerer to velprøvde metoder: Puste med motstand og innånding av varm vanndamp, sier Ilpo Kuronen og fortsetter:
- Treningen er veldig enkel. Du setter deg ned og trekker pusten dypt gjennom et munnstykke som har en justerbar motstand. Samtidig puster inn varm vanndamp. Det er nok å trene noen minutter hver gang. Tren en eller to ganger om dagen som en rutine - men noen økter i uken gjør også en forskjell.

Hvilket resultat gir treningen?
Ilpo Kuronen snakker om tre effekter:
Økt pusteevne
Pustemuskulaturen styrkes og pusten blir mer effektiv på sikt. Lungeventilasjon blir bedre og jevnere, og oksygenopptaket i lungene forbedres. Brystkassen blir mer bevegelig og mellomgulvet fungerer bedre. Kortpustethet reduseres.
Umiddelbart lettere å puste
Fuktigheten øker i slimhinnene, noe som betyr at luftveiene lettere transporterer slim og partikler bort. Det blir umiddelbart lettere å puste, for eksempel ved astma eller bronkitt.
Redusert risiko for infeksjoner
Luftveiene blir regelmessig oppvarmet og fuktet av dampen, noe som forbedrer tilstanden til slimhinnene og reduserer risikoen for at virus og infiserte partikler fester seg. Dette bidrar til mindre irritasjon i luftveiene og redusert risiko for infeksjoner.

Hjelper med utvinning etter covid-19
Å puste med motstand er en etablert metode for å forbedre pusten og redusere kortpustethet som har blitt beskrevet i vitenskapelige studier siden 1980-tallet.
- Pusteevnen forbedres - dette er funnet i studier med blant andre pasienter som har astma og KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom).

Nye studier viser at pustetrening også hjelper med restitusjon etter covid-19, og at treningen kan redusere risikoen for intensiv pleie for sykdommen - les mer om dette.

Trygg trening for eldre
Pusteapparatet WellO2 er en trygg og effektiv treningsmetode for eldre mennesker som kanskje ikke alltid kan gå ut og gå eller sykle, understreker Ilpo Kuronen.
- Jeg kan anbefale det til alle som vil forbedre pusten. Både mennesker som lider av forskjellige typer pusteproblemer og sunne mennesker har stor nytte av å begynne å trene pusten.

Bestill WellO2 her >>

Pust med WellO2 eller med PEP-flaske, hva er forskjellen?
Les her >>


Slik trener du med WellO2 - trinn for trinn

1. Fyll apparatet med kaldt drikkevann og koble det til en stikkontakt.
2. Velg motstand og ønsket damptemperatur som er nådd etter omtrent to minutter.
3. Start pustetreningen.

Pust ut gjennom munnstykket
Pust inn som vanlig og ut gjennom munnstykket slik at du tømmer lungene. Slipp og inhaler som vanlig. Gjenta gjerne et par ganger.
Pust inn gjennom munnstykket
Pust rolig og kraftfullt gjennom munnstykket slik at du fyller lungene med den varme dampen, hold i noen sekunder før du slipper munnstykket og pust fritt. Gjenta gjerne et par ganger.

Etter en stund kan du prøve å gjøre øvelser der du vekselvis puster inn og ut av munnstykket.

Pust ut og ut gjennom munnstykket
Pust regelmessig, og pust ut gjennom munnstykket slik at magemuskulaturen aktiveres. Umiddelbart etter, gjør en like kraftig innånding i munnstykket. Gjenta 5-15 ganger eller det antallet som passer deg best. Hvis det føles for tungt, puster du som vanlig mellom hvert pust i WellO2. Tren i fred og ro i ditt eget tempo, trinn for trinn kan du øke treningen. Husk å sitte med en så rett holdning som mulig når du trener.
Du kan også bruke den medfølgende nesemasken og puste inn dampen gjennom nesen, noe som øker beskyttelsen av neseslimhinnen og lindrer nesetettheten.

4. Når du er ferdig, tøm vannet og skyll de løse delene som skal drypptørke. Etter 5-10 økter kan du kjøre rengjøringsprogrammet.

WellO2 er enkel og trygg å bruke fordi konstruksjonen med doble skall sørger for at det dannes jevn damp og at man ikke kommer i kontakt med varmt vann.


Fakta om WellO2
• WellO2 er en globalt patentert teknologi som kombinerer damppust med motstand ved innånding og utånding.
• Produktet har vært på det finske markedet siden 2016 og har solgt over 50 000 eksemplarer.
• WellO2 er ikke et medisinsk produkt. Hensikten er fremfor alt å trene luftveismuskulaturen gjennom en justerbar motstand i kombinasjon med innånding av varm damp.