Hjem / For en aktiv hverdag

For en aktiv hverdag

WellO2 – For en aktiv hverdag

Få en forbedret hverdag med WellO2.

Opplever du disse utfordringene som er vanlig for eldre mennesker?

1) Gå i trapper, bære en handlepose eller reise seg fra en stol kan ofte føles antrengende

2) I blant er pusten svak og noen ganger intensiv

3) Søvnen blir avbrutt og det er vanskelig å sove

Pusteevnen vår reduseres med alderen. I en alder av 80 år har vi omtrent 50% igjen sammenlignet med gjennomsnittsalderen. Muskelstyrken svekkes også med alderen, og nedgangen akselererer til 1,5–2% per år etter fylte 65 år. Etter hvert som tilstanden til åndedrettsmusklene forverres, puster vi lettere. Med alderen minsker elastisiteten i brystet og kroppsholdningen kollapser. Som et resultat kan ikke membranen fungere optimalt.

Alle disse faktorene påvirker hvorfor pusten kan bli svakere når du eldes. I dette tilfellet tilpasser vi oss ofte situasjonen ved å redusere treningsmengden, noe som også reduserer muskelstyrken ytterligere og svekker den generelle situasjonen. Til slutt, med lav muskelstyrke, reduseres funksjonsevnen og en selvstendig levemåte blir vanskeligere.

Åndedrettsmuskeltrening forbedrer lungeventilasjonen ved å øke styrke og utholdenhet i luftveiene og dermed redusere pustebesværet. Brystmobiliteten øker og membranfunksjonen forbedres. Effektiv dyp pusting, diafragmatisk pusting, aktiverer kroppens dype muskler for å støtte ryggraden. Membranpusting har flere helseeffekter som oppstår gjennom vagusnerven, noe som også beroliger sinnet og for eksempel har en beroligende effekt på nattesøvnen.

Trening av pustemuskulaturen er en trygg form for trening selv for eldre og skrøpelige mennesker, så lenge treningen utføres på en kontrollert og forsvarlig måte med riktig teknikk. Ved å øke respirasjonsmuskelstyrken forbedres evnen til å fungere i hverdagen, ettersom pustebesværet ikke lenger forstyrrer de daglige gjøremålene.

WellO2 er et pusteapparat som styrker, utvider og renser luftveiene med pustemotstand og varm damp.

✔️Varm damp lindrer irritasjon i luftveiene, fukter slimhinnene og løser opp slim som blir lettere å bli kvitt. Når det blir lettere å puste forbedres velvære og livskvalitet. Søvnen vil også bli forbedret.

✔️ Den varme dampen reduserer også slik og blokkeringer i luftveiene, noe som reduserer risikoen for luftveisinfeksjoner.

✔️ Pusting med motstand styrker pustemuskulaturen og forbedrer pusteevnen, noe som gjør det lettere å utføre daglige gjøremål.

WELLO2-BRUKERE FORTELLER

"Jeg har brukt WellO2 for pusting gjennom nesen i noen måneder. Den har vært uvurderlig for å løse opp slim. Noen ganger puster jeg kun damp, flere rolige pust, og ut gjennom nesen. Deretter inhalerer jeg gjennom nesen og puster ut med pustemotstand, flere ganger etter hverandre. Det føles som om slimet først blir mykere og så begynner det å løsne og komme ut. En ting jeg lærte er at det lønner seg å gjøre pusteøvelsene så rolig som mulig med apparatet og å puste normalt mellom treningsøktene. WELLO2 har blitt en daglig terapi for meg. Jeg anbefaler det til alle som har hatt godt av PEP-trening. WellO2 kombinerer praktisk talt den slimfrigjørende og velgjørende effekten av dampen med pustetrening og pustemotstand. Den virker beroligende, åpner luftveiene og gjør det lettere å hoste opp slim."

Maija H

WELLO2 – FOR EN LETTERE HVERDAG